??????

“Кое е по-ценно от моя живот и от моето спокойствие?

За кого бих дал живота си, за кого бих отишъл на края на света?”

Естествено за ДЕТЕТО СИ !

Преди време една приятелка разказваше за перипетиите си преди да получи виза за Америка, защото искала да отиде на гости за 2 месеца при сина си – студент 3-ти курс там.

На увъртанията на служителя от консулството тя съвсем сериозно му казала: “Господине, как няма да ми дадете виза, аз съм МАЙКА!”

Най-голямата ни мечта е да видим здрави, успяващи и щастливи децата си .

В същото време колко пъти се питаме дали постъпваме правилно, дали сме успешни родители, особено през времето, когато са ученици?

images

Истината е, че няма успешни родители, има щастливи родители.

За семействата с деца от 6-7 до 18 г най-важните три въпроса след здравето на детето са:
1. “Как то да се справя с учебния материал по най-бързия начин?”
2. „Как да се разбира със своите съученици и учители?“
3. „Как да има добри взаимоотношения с ученика у дома?“

Децата, усвоили добрите методи за самоподготовка са най-успешните и жизнерадостни деца, самостоятелни и с дотатъчно свободно време за творчески занимания.

Децата, които имат добри взаимоотношения със своите връстници и учители се научават чудесно да работят в екип и много от тях стават лидери в живота.

Децата, към които семейството се отнася с уважение и подкрепа, израстват като стабилни и успешни личности.

Всеки родител иска неговото дете да се справя добре в тези три опорни точки по време на ученическия му живот, но трудностите идват от факта, че родителите не са обучавани как да подхождат в моментите на предизвикателство.

Допълнителна трудност е фактът с бурното развитие на технологиите, където много пъти децата са по-напред от своите родители :).

82270701f1ef9487168b278410da6218
Добрата новина е, че тези методите за бързо учене и за подпомагане личностното развитие на ученика могат да бъдат научени.

Аз не Ви давам готови рецепти.

В този блог ще споделям основни принципи, техники, полезна информация и опит, а кои от тях и как ще ги прилагате, ще решите вие.

Предлагам Ви една приятелска ръка по трънливия, но благословен път на родителството през ученическите години на вашите деца, с искреното пожелание да преживеете възможно най-много щастливи мигове заедно с тях.

972818_2660398ef3cd05251c12fd96e9133ded.png_srz_328_273_75_22_0.50_1.20_0.00_png_srz
Можете да се включите в подходящ курс, да се срещнем за консултация или да зададете своя въпрос на email: antoaneta.gribacheva@gmail.com.

С обич: Тони Грибачева

въпрос на email: antoaneta.gribacheva@gmail.com.